Japan Karate Association World Federation

Met leden in meer dan 100 landen, is de Japanse Karate Association (JKA WF) 's werelds grootste en meest prestigieuze karate organisatie. En bovendien de enige legale karate bond die officieel door de Japanse regering erkend is als de promotor van de traditionele karate do. Meer dan dat nog, zij zijn de vertegenwoordigers van de hoogste karate traditie, de volgelingen van de ziel en geest van de karatekunst met betrekking tot de Bushido (de weg van de samurai).

Haar doel is: karate over de hele wereld te verspreiden maar toch de oude normen en waarden te behouden. Dit is en blijft het enige doel sinds de stichting van de JKA in 1949.Het is de zuiverste vorm van karate. De hoogste vorm van traditie. Het is haar doel beginnende mannen en vrouwen over de hele wereld op een diepgaande en gedisciplineerde manier te trainen. Ook is het haar doel jeugdopvoeding te bevorderen door middel van onze kunst op spiritueel en lichamelijk vlak.  JKA WF zorgt ervoor dat in (bijna) elk land een JKA afdeling is en JKA Nederland is het verlengstuk om het gedachtegoed te kunnen uitvoeren.

 

Funakoshi Gichin Sensei is de oprichter en grootmeester binnen het karate.

                   

Een belangrijk citaat: “sterke drugs(medicijnen) en gifstoffen zijn gevaarlijk, maar er is echter geen enkele medici die het gebruik ervan miskent. Het gevaar is afhankelijk van de gebruiker. Indien het verstandig gebruikt wordt, kan het voordelen opleveren.”

Hetzelfde geldt voor Karate, het kan gevaarlijk zijn, maar indien het goed wordt uitgevoerd, kan het grote waarde hebben. Als een patiënt een medicijn voorgeschreven krijgt, krijgt de voor- en nadelen geleerd en hij zal zo de ware aard van de stof begrijpen. Zo is het ook voor de karateka. Karate moet goed overgebracht worden, zodat de karateka de ware aard van karate kan begrijpen en gebruiken.

 

JKA WF Instructors

 

JKA Honbu Dojo